BEEF RENDANG
Rendang on perinteinen Indonesialainen lihapata. Ihanan kermainen, sopivasti mausteinen ja todella rikas maultaan. Maistuu älyttömän hyvältä myöskin seuraavan päivänä.
Yli 60 min.
4:lle
AINEKSET :
Kastike:
-
500 - 600 g naudanpaistia
-
6 rkl kookoshiutaleita
-
1 kanelintanko
-
3 kokonaista neilikkaa
-
3 kokonaista tähtianista
-
3 kokonaista kardemumman siemeniä
-
2 tl ruokosokeria
-
1 tl kurkumaa
-
1/2 tl jauhettua korianteria
-
1/2 tl kuminan siemeniä
-
3 sitruunaruohon valkoista osaa
-
1 tl tamaridintahnaa
-
2.5 dl kookoskermaa
-
1 kpl kaffir limen lehteä
-
2 rkl öljyä / kookosölyä paistamiseen
-
suolaa
Tahna:
Kaikki tuoreista aineksista
-
4 salottisipulia
-
2 cm galangaa (jos ei ole galangaa saatavilla niin laita 4 cm inkivääriä yhteensä)
-
2 cm inkivääriä
-
6 valkosipulinkynttä
-
1-2 punaista chiliä (jos et tykkää tulisesta niin jätä pois)
OHJEET :
Blendaa salottisipuli, galanga, inkivääri, valkosipuli ja chili tahnaksi.
Paahda kookoshiutaleet kuumalla pannulla ruskeiksi ilman öljyä ja ota sivuun.
Kuumenna öljy pannulla ja lisää kaneli, neilikka, tähtianis, kardemumman siemenet ja kuullota minuutti pari.
Lisää ruokosokeri, kurkuma, jauhettu korianteri ja kuminan siemenet ja kuullota vielä hetki.
Lisää liha, suola ja sitruunaruoho ja paista kunnes liha on ruskistunut kauttaaltaan.
Lisää tamarinditahna, kookoskerma, kaffir limen lehti, paahdettut kookoshiutaleet ja vettä tarvittaessa niin, että kaikki peittyvät.
Paista uunissa 125 asteessa n. 3-4 tuntia.