G-04GNWQW4Y1
top of page
Mongolian tofu

HÄRKÄPAPUTOFU

Kotimaisesta härkäpapujauhosta saa pyöräytettyä herkullisen tofun. Tästä annoksesta tulee valmista tofua n. 6 hengelle ja se säilyy jääkaapissa muutaman päivän.

Kevätkääryleet

  AINEKSET:

 

  • 3 dl härkäpapujauhoja

  • 1 rkl oliiviöljyä

  • 1 tl valkosipulijauhetta

  • 1 tl kurkumaa

  • 1/2 tl juustokuminaa

  • 1/2 tl suolaa

  • 6 dl vettä

  OHJEET :

Vispaa jauhot, mausteet, oliiviöljy ja puolet (3 dl) vedestä keskenään taikinaksi.

Kiehauta loput (3 dl) vedestä kattilassa ja lisää härkäpaputaikina vispaten sekaan.

Säädä hellan lämpöä miedommalle lämmölle ja jatka keittämistä vajaa 10 minuuttia koko ajan sekoittaen, nyt puukauhalla. Ole tarkkana, että taikina varmasti kiehuu ja kuplii koko keittämisen ajan, jotta tofusta tulee tarpeeksi kiinteää. Keittäessä tofu ottaa kattilan pohjaan kiinni, mutta yön yli liottamalla palanut pohja irtoaa, kuin itsestään.

Kaada härkäpaputaikina levinpaperilla vuorattuun vuokaan ja anna jäähtyä huoneen lämpöiseksi.

Laita jääkaappiin kylmettymään n. tunnin ajaksi.

Kuutioi jähmettynyt harkäpaputofu leikkuulaudalla haluamaasi muotoon.

Härkäpaputofu
bottom of page