top of page
HOLLANDAISEKASTIKE
Vihreät parsat ja hollandaise kastike. Varma kevään merkki ja niin pehmeän hyvää.
Koita kastiketta myöskin kalaruokien sekä benedictin munien kanssa.
20 min.
2:lle
AINEKSET:
-
1 salottisipuli pilkottuna
-
1/2 dl vettä
-
1/2 dl valkoviiniä
-
2 kananmunan keltuaista huoneenlämpöisenä
-
100 g voita
-
1 rkl sitruunamehua
-
5 kokonaista mustapippuria
OHJEET :
Anna voin sulaa pehmeäksi.
Laita kattilaan vesi, viini, mustapippurit ja sipuli ja anna kiehua kunnes neste on haihtunut puoleen.
Nosta kattila pois levyltä ja siivilöi sipuli ja mustapippurit pois.
Sekoita kastikkeen joukkoon kananmunankeltuaiset ja vispaa.
Laita kattila takaisin levylle, mutta älä anna kastikkeen enää kiehua.
Lisää viimeiseksi voi ja sitruunamehu ja vispaa kunnes voi on sulanut kokonaan ja kastike paksuuntunut.
bottom of page