G-04GNWQW4Y1
top of page

JUHLAVA KALAPATA

Katkaravuista keitetty hienostunut liemi tekee tästä lohesta ja kuhasta valmistetun kalapadan erityisen juhlavaksi. Valmistuu näppärästi, kun teet liemen valmiiksi jo edellisenä päivänä. Tarjoile kotitekoisien uppopaistettujen perunapalleroiden kanssa.

Juhlava kalapata resepti. Katkaravuista keitetty hienostunut liemi tekee tästä lohesta ja kuhasta valmistetun kalapadan erityisen juhlavaksi. Valmistuu näppärästi, kun teet liemen valmiiksi jo edellisenä päivänä. Tarjoile kotitekoisien uppopaistettujen perunapalleroiden kanssa.
Aika

yli 60 min.

Annos

4:lle

AINEKSET :

Liemi:


  • 500 g isoja kuorellisia katkarapuja (esim. Norjalaisia)

  • 1 porkkana pilkottuna isoiksi paloiksi

  • 1 sellerin varsi pilkottuna isoiksi paloiksi

  • 1 sipuli halkaistuna 4 osaan

  • 70 g tomaattipyreetä

  • 5 dl maitoa

  • 1.25 dl kuohukermaa

  • 1 dl valkoviiniä

  • 1 rkl konjakkia

  • 2 timjamin oksaa

  • 2 laakerin lehteä

  • suolaa ja pippuria

  • oliiviöljyä paistamiseen


Kalapata:


  • 400 - 500 g lohta ja kuhaa pilkottuna

  • 1 porkkana hienoksi suikaloituna

  • 1 purjo hienoksi suikaloituna

  • Gruyere juustoraastetta

  • oliiviöljyä paistamiseen

OHJEET :

Liemi:


Kuori 3/4 osa katkaravuista. Säästä vain kuoret ja päät. Jätä 1/4 osa katkaravuista kokonaisiksi.

Kuullota porkkana, selleri ja sipuli oliiviöljyssä pannulla n. parin minuutin ajan.

Lisää laakerinlehti, timjami, katkarapujen kuoret ja päät ja kuorelliset katkaravut ja kuullota vielä toiset pari minuuttia.

Lisää tomaattipyree ja sekoita hyvin.

Lorauta konjakki joukkoon ja anna kiehua n. minuutin verran.

Lisää valkoviini, maito, kerma, suola ja pippuri ja anna kiehua miedolla lämmöllä n. 15 minuuttia.

Siivilöi liemi.


Vinkki: Voit tehdä liemen jo edellisenä päivänä, maku vaan paranee yön yli jääkaapissa.


Kalapata:


Kuullota porkkanaa ja purjoa oliiviöljyssä pannulla n. minuutti pari, kunnes ovat pehmenneet.

Laita kalapalat, porkkana ja purjo uunivuokaan.

Kaada liemi päälle.

Ripottele vielä juustoraastetta ja paista uunissa 180 asteessa n. 20 minuuttia, kunnes kala on kypsä ja juusto saanut vähän väriä pintaan.

bottom of page