KATKARAPU - KURPITSARISOTTO
Uunissa paahdetut kurpitsat tuoreen timjamin kanssa tuovat risottoon ihanaa makeutta ja syvyyttä. Viimeistele annokset sitruunalla maustetuilla jättikatkaravuilla ja nauti !
40 min.
2:lle
AINEKSET :
-
250 g kurpitsaa kuorittuna ja pilkottuna n. 1 cm paloiksi
-
4 oksaa tuoretta timjamia / sitruunatimjamia
-
200 g jättikatkarapuja
-
1/2 tl sitruunamehua
-
1.5 dl risottoriisiä (n. 180g)
-
1 salottisipuli hienonnettuna
-
1 valkosipulinkynsi murskattuna
-
4-5 dl valmista kasvislientä
-
1 rkl persiljaa hienonnettuna
-
suolaa ja pippuria
-
2 rkl parmesaani juustoraastetta
-
2 tl öljyä
-
voita paistamiseen
OHJEET :
Laita kurpitsat kulhoon ja lisää 2 tl öljyä, suolaa ja pippuria sekä sitruunatimjami / timjami ja sekoita hyvin.
Kaada seos uunipellille leivinpaperin päälle.
Paahda uunissa 180 asteessa n. 20 minuuttia.
Tee sillä välin risotto:
Kuullota sipulia ja valkosipulia voissa n. minuutin verran.
Lisää riisi ja kuullota vielä pari minuuttia.
Lisää lientä aina vähän kerrallaan väilillä sekoittaen.
Keitä miedolla lämmöllä kunnes riisi on pakkauksen ohjeen mukaan valmis. n. 15-20 minuuttia.
Paista jättikatkaravut voin kanssa molemmin puolin n. minuutin verran. Lisää lopuksi sitruunamehu ja sekoita hyvin.
Sekoita paahdetut kurpitsat risoton ja persiljan kanssa. Irrota myös paahdetun timjamin lehdet ja lisää ne risottoon.
Laita kurpitsarisotto lautaselle, lisää päälle katkaravut ja parmesaani juusto ja tarjoile.