PARSAA, KATKARAPUJA JA MALTAISE KASTIKE
Upea veriappelsiinilla maustettu hollandaisekastike eli omalta nimeltään maltaise kastike sopii hyvin parsan ja katkarapujen kanssa. Yllätä käyttämällä vihreitä ja valkoisia parsoja.
40 min.
2:lle
AINEKSET :
parsaa
katkarapuja
Maltaise kastike:
1/2 dl veriappelsiinin mehua
1 tl veriappelsiinin kuorta raastettuna
1 salottisipuli pilkottuna
1/2 dl vettä
1/2 dl valkoviiniä
2 kananmunan keltuaista huoneenlämpöisenä
100 g voita
5 kokonaista mustapippuria
veriappelsiinin kuorta koristeluun
persiljaa koristeluun
OHJEET :
Keitä ensin veriappelsiinin mehua ja kuorta kasaan niin, että jäljelle jää 1 ruokalusikka mehua.
Anna voin sulaa pehmeäksi.
Laita kattilaan vesi, viini, mustapippurit ja sipuli ja anna kiehua kunnes neste on haihtunut puoleen.
Nosta kattila pois levyltä ja siivilöi sipuli pois.
Sekoita kastikkeen joukkoon kananmunankeltuaiset ja vispaa.
Laita kattila takaisin levylle, mutta älä anna kastikkeen enää kiehua.
Lisää viimeiseksi voi ja veriappelsiinin mehu ja vispaa kunnes voi on sulanut kokonaan ja kastike paksuuntunut.
Katkaise parsatankojen kuiva tyviosa pois. Kuori valkoiset parsat kuorimaveitsellä. Vihreitä parsoja ei tarvitse kuoria.
Keitä tai höyrytä parsaa kypsäksi muutama minuutti.
Paista katkaravut kypsiksi, noin minuutti pari per puoli.
Koristele annokset persiljalla ja veriappelsiinin kuorella.