THAIMAALAISET KALAPIHVIT JA KURKKUSALAATTI
Thaimaalaiset kalapihvit ovat Thaimaan katukeittiöiden klassikko. Helppo valmistaa myös kotona ja saat mehevät unamin makuiset pihvit käsiisi. Tarjoile Thaimaalaisen kurkkusalaatin kera.
30 min.
2:lle
AINEKSET :
Pihvit
-
350 g kuhaa / siikaa / ahventa / turskaa
-
50 g tuoreita pitkiä vihreitä papuja pilkottuna pieneksi
-
2 valkosipulinkynttä murskattuna
-
2 rkl punaista chilitahnaa / tomaattipyreetä
-
2 tl tuoretta limepuun lehteä hienonnettuna
-
1 rkl kalakastiketta (voi jättää pois)
-
tuoretta korianteria
-
suolaa tarvittaessa
-
öljyä paistamiseen
Kurkkusalaatti
-
1/4 kpl kurkkua
-
1 kpl salottisipulia
-
1 kpl punaista chiliä
-
2 rkl ruokokidesokeria
-
2 rkl kalakastiketta
-
1 limen mehu
OHJEET :
Pihvit
Poista kalasta nahka ja ruodot.
Blendaa tehosekoittimessa kala, valkosipuli, chilitahna/tomaattipyree, kalakastike ja korianteri tasaiseksi massaksi.
Sekoita pavut ja limepuun lehdet haarukalla kalamassan joukkoon.
Muotoile massasta pihvit.
Paista pari minuuttia molemmin puolin.
Kurkkusalaatti
Leikkaa ja paloittele salottisipuli pieneksi.
Halkaise kurkku kahtia, poista siemenet kurkusta ja siivuta.
Poista siemenet chilistä ja leikkaa paloiksi.
Sekoita kaikki kurkkusalaatin ainekset keskenään ja anna maustua jääkaapissa ennen tarjoilua.