G-04GNWQW4Y1
top of page

THAIMAALAISET KALAPIHVIT JA KURKKUSALAATTI

Thaimaalaiset kalapihvit ovat Thaimaan katukeittiöiden klassikko. Helppo valmistaa myös kotona ja saat mehevät unamin makuiset pihvit käsiisi. Tarjoile Thaimaalaisen kurkkusalaatin kera.

Thaimaalaiset kalapihvit ja kurkkusalaatti resepti. Thaimaalaiset kalapihvit ovat Thaimaan katukeittiöiden klassikko. Helppo valmistaa myös kotona ja saat mehevät unamin makuiset pihvit käsiisi. Tarjoile Thaimaalaisen kurkkusalaatin kera.
Aika

30 min.

Annos

2:lle

AINEKSET :

Pihvit

 

  • 350 g kuhaa / siikaa / ahventa / turskaa

  • 50 g tuoreita pitkiä vihreitä papuja pilkottuna pieneksi

  • 2 valkosipulinkynttä murskattuna

  • 2 rkl punaista chilitahnaa / tomaattipyreetä

  • 2 tl tuoretta limepuun lehteä hienonnettuna

  • 1 rkl kalakastiketta (voi jättää pois)

  • tuoretta korianteria

  • suolaa tarvittaessa

  • öljyä paistamiseen

 

Kurkkusalaatti

 

  • 1/4 kpl kurkkua 

  • 1 kpl salottisipulia

  • 1 kpl punaista chiliä

  • 2 rkl ruokokidesokeria

  • 2 rkl kalakastiketta

  • 1 limen mehu

OHJEET :

Pihvit

 

Poista kalasta nahka ja ruodot. 

Blendaa tehosekoittimessa kala, valkosipuli, chilitahna/tomaattipyree, kalakastike ja korianteri tasaiseksi massaksi.

Sekoita pavut ja limepuun lehdet haarukalla kalamassan joukkoon.

Muotoile massasta pihvit.

Paista pari minuuttia molemmin puolin.

 

Kurkkusalaatti

 

Leikkaa ja paloittele salottisipuli pieneksi. 

Halkaise kurkku kahtia, poista siemenet kurkusta ja siivuta. 

Poista siemenet chilistä ja leikkaa paloiksi.

Sekoita kaikki kurkkusalaatin ainekset keskenään ja anna maustua jääkaapissa ennen tarjoilua.

bottom of page