TULINEN KANTARELLI TOFUSALAATTI eli LARB HED TAOHU
Nyt silmät kiinni ne, jotka tykkäävät kantarelleista voissa paistettuna ja maksimissaan kermassa haudutettuna. Tässä pohjois-thaimaalaisessa “larb hed”, eli tulisessa sienisalaatissa sieninä käytetään tälläkertaa nimittäin kantarelleja. Kantarellit yhdessä mintun, soijakastikkeen / kalakastikkeen, limen ja chilin kanssa. Raikas tuulahdus Aasiasta yhdistettynä suomalaisen metsän kantarelleihin. Tarjoile esimerkiksi riisin kanssa.
30 min.
2:lle
AINEKSET:
Kastike:
-
2 rkl limen mehua
-
2 rkl tamari, eli tummaa soijakastiketta
tai 2 rkl kalakastiketta (fish sauce) -
1 rkl ruokosokeria
-
1 valkosipulinkynsi murskattuna
-
1 punainen chili hienonnettuna
Salaatti:
-
250 g tofua pilkottuna
-
200 g kantarelleja pilkottuna
-
2 salottisipulia pilkottuna
-
iso kourallinen tuoreita mintun lehtiä
Koristeluun:
-
ruohosipulia / kevätsipulia
-
kuivattuja chilihiutaleita
-
maapähkinöitä
-
öljyä paistamiseen
OHJEET :
Sekoita kaikki kastikkeen ainekset yhteen ja anna sokerin sulaa kastikkeeseen.
Paista tofua öljyssä n. pari minuuttia per puoli ja ota pannulta syrjään ja anna jäähtyä.
Paista kantarelleja muutama minuutti, kunnes nesteet ovat haihtuneet ja anna jäähtyä.
Sekoita salaatin ainekset yhteen, kaada joukkoon kastike ja sekoita hyvin.
Koristele vielä ruoho- / kevätsipulilla, maapähkinöillä ja chilihiutaleilla halutessasi.