G-04GNWQW4Y1
top of page
Tulinen kantarelli tofusalaatti eli larb hed taohu resepti. Nyt silmät kiinni ne, jotka tykkäävät kantarelleista voissa paistettuna ja maksimissaan kermassa haudutettuna. Tässä pohjois-thaimaalaisessa “larb hed”, eli tulisessa sienisalaatissa sieninä käytetään tälläkertaa nimittäin kantarelleja. Kantarellit yhdessä mintun, soijakastikkeen, limen ja chilin kanssa. Raikas tuulahdus Aasiasta yhdistettynä suomalaisen metsän kantarelleihin. Tarjoile esimerkiksi riisin kanssa.

TULINEN KANTARELLI TOFUSALAATTI eli LARB HED TAOHU

Nyt silmät kiinni ne, jotka tykkäävät kantarelleista voissa paistettuna ja maksimissaan kermassa haudutettuna. Tässä pohjois-thaimaalaisessa “larb hed”, eli tulisessa sienisalaatissa sieninä käytetään tälläkertaa nimittäin kantarelleja. Kantarellit yhdessä mintun, soijakastikkeen / kalakastikkeen, limen ja chilin kanssa. Raikas tuulahdus Aasiasta yhdistettynä suomalaisen metsän kantarelleihin. Tarjoile esimerkiksi riisin kanssa.

Aika

30 min.

Annos

2:lle

AINEKSET:

Kastike: 

 

  • 2 rkl limen mehua

  • 2 rkl tamari, eli tummaa soijakastiketta
    tai 2 rkl kalakastiketta (fish sauce)

  • 1 rkl ruokosokeria

  • 1 valkosipulinkynsi murskattuna

  • 1 punainen chili hienonnettuna

 

Salaatti:

 

  • 250 g tofua pilkottuna

  • 200 g kantarelleja pilkottuna

  • 2 salottisipulia pilkottuna

  • iso kourallinen tuoreita mintun lehtiä

 

Koristeluun:

 

  • ruohosipulia / kevätsipulia

  • kuivattuja chilihiutaleita

  • maapähkinöitä

 

  • öljyä paistamiseen

OHJEET :

Sekoita kaikki kastikkeen ainekset yhteen ja anna sokerin sulaa kastikkeeseen.

Paista tofua öljyssä n. pari minuuttia per puoli ja ota pannulta syrjään ja anna jäähtyä.

Paista kantarelleja muutama minuutti, kunnes nesteet ovat haihtuneet ja anna jäähtyä.

Sekoita salaatin ainekset yhteen, kaada joukkoon kastike ja sekoita hyvin.

Koristele vielä ruoho- / kevätsipulilla, maapähkinöillä ja chilihiutaleilla halutessasi.

bottom of page