KANTARELLIRISOTTO
Klassinen risotto maistuu herkulliselta kantarellien kanssa. Metsäinen risotto on täydellinen syys-sesongin ruoka. Käytä kuivaa Riesling viiniä ruoanlaittoon sekä ruokajuomaksi.
30 min.
2:lle
AINEKSET:
-
200 g kantarelleja
-
2 dl risottoriisiä
-
1 sipuli hienonnettuna
-
1-2 valkosipulinkynttä murskattuna
-
30 g parmesaani juustoraastetta
-
1 dl kuivaa valkoviiniä
-
4 dl valmista kasvislientä
-
30 g voita paistamiseen
-
1 tl tuoretta timjamia
-
1 rkl tuoretta ruohosipulia
OHJEET :
Paista kantarellit voissa pannulla noin muutama minuutti kunnes pehmenneet. Älä paista ihan kuivaksi, vaan jätä vähän nestettä jäljelle.
Ota kantarellit syrjään.
Lisää pannulle sipuli, valkosipuli ja timjami ja kuullota minuutin verran.
Lisää riisi ja kuullota vielä toinen minuutti, kunnes riisi saanut vähän väriä.
Lisää valkoviini ja anna kiehua kuivaksi.
Lisää kasvislientä aina vähän kerrallaan, kunnes riisi on pakkauksen ohjeen mukana valmis.
Lisää lopuksi kantarellit ja parmesaanijuusto.
Ripottele päälle ruohosipulia tarjoilun yhteydessä.