G-04GNWQW4Y1
top of page
ETUSIVU
VEGE
TOFU
LIHA
KANA
KALA
KEITOT
LISUKEBAARI
KASTIKKEET
More
Use tab to navigate through the menu items.
KASTIKERESEPTIT
Kastikkeet, maustevoit, dipit, hummukset, pestot ja tahnat kruunaavat ruoan.
Kokeile lihalle, kalalle, kasviksille ja grilliherkkujen kaveriksi !
Ihanat ja helpot ohjeet.
PURJO - SINAPPIKASTIKE
Herkullisen kermainen purjo-sinappikastike yllättää kokeneemmankin kastikkeen tekijän. Dijon ja täysjyvä sinapin yhdistelmä antaa upean potkun tälle kastikkeelle ! Sopii hyvin lihan, kalan, kanan ja kasvisten kanssa tarjoiltavaksi.
KANTARELLIVOI
Upea syyskauden maustevoi eli kantarellivoi maustaa niin kasvis, kala, kuin liharuoatkin näppärästi. Voit myöskin tarjota iltapalaksi lämpimien leipien kanssa sellaisenaan.
HUMMUS
Tämä ihana proteiinipitoinen ja täyteläinen dippi sopii hyvin tuoreiden kasvisten tai leivän kanssa nautittavaksi. Säilyy jääkaapissa useamman päivän.
KUUSENKERKKÄKASTIKE
Punaviinistä ja kuusenkerkkäsiirapista valmistettu kastike on syntisin hyvä valinta kruunamaan paremmat ateriat. Saat varmasti täydet pisteet, kun tarjoat tätä kuusenkerkkäkastikettta vieraille !
KETSUPPI
Voiko ketsupin teko olla oikeasti näin helppoa ? Kyllä voi. Ja voi taivas mikä maku. Paluuta entiseen ei ole. Ja kappas, kun tässä on näitä kasviksiakin ihan oikeasti mukana.
MUSTIKKAVINAIGRETTE
Kesän ehdoton salaattikastike on tässä ! Vitamiinipitoinen makuelämys on helppo ja nopea valmistaa. Raikas ja kesäinen mustikan maku sopii hyvin erilaisten salaattien kastikkeeksi.
PERSILJA - VOIKASTIKE
Uudet perunat ja persilja-voikastike. Tämän parempaa yhdistelmää on vaikea löytää. Dijon sinappi, hunaja ja valkoviini antaa erittäin hienostuneen maun tähän voikastikkeeseen ja sopii hyvin tarjoiltavaksi myöskin kalan kanssa.
MALTAISE KASTIKE
Maltalaiset ovat twistanneet hienosti perinteisen Ranskalaisen Hollandaise kastikkeen käyttämällä sitruunan sijaan Maltalla kasvaneista veriappelsiineistä tehtyä mehua. Tämä ihana pirteä kastike kruunaa ruuan, kuin ruuan.
KUUSENKERKKÄSIIRAPPI
Namskis ! Maku on niin taivaallinen, että kuusenkerkkien keräämisestä ja siirapin teosta kannattaa tehdä jokavuotinen tapa. Kuusenkerkkäsiirappi säilyy hyvin ainakin vuoden.
GUACAMOLE
Meksikolaista alkuperää oleva aito avokadosta valmistettu guacamole on raikas ja pehmeä kastike, joka sopii niin kaikkien ruokien kaveriksi. Käytä korianteria ja chiliä oman maun mukaan.
RANCH-DIPPI
Ranch-dippikastike tunnetaan erityisesti sipsien kanssa tarjoiltavana dippikastikkeena. Sopii hyvin myös tortillojen, wrappien ja muiden suolaisten kanssa tarjoiltavaksi.
RAKUUNAPESTO
Raikas rakuunapesto maustetaan mm. saksanpähkinöillä ja gruyere juustolla. Loraus sitruunaa tuo mukavasti kaikki peston maut esiin. Tämä vähän parempi pestoresepti toimii hyvin pastan lisäksi myös riistan lisukkeena.
APPELSIINI - SINAPPI SALAATTIKASTIKE
Pirteä appelsiini - sinappikastike tehdään appelsiinimehusta, Dijon sinapista, tillistä ja makeutetaan hunajalla. Raikas yhdistelmä salaatti kastikkeeksi !
ROSMARIINI - PUNAVIINIKASTIKE
Täyteläinen kastike juhlahetkiin. Tämä kastike nuollaan lopuksi lautaselta pois !
PUNAJUURIHUMMUS
Silkkisen pehmeä punajuurihummus on oikea väriläiskä pöydässä.
MAAPÄHKINÄKASTIKE
Pehmeä maapähkinäkastike on aasialaisista katukeittiöistä meille tuttu. Lisäämällä kookosmaitoa runsaammin saat kastikkeesta notkeamman. Sriracha tuo kastikkeeseen hieman tulisuutta, mutta voi jättää hyvin myös pois. Kokeile mikä on sinulle sopiva !
LIMEKASTIKE
Tämä makeaan kondensoituun maitoon tehty kastike tarjoillaan Thaimaassa perinteisesti friteeratun kanafileen kanssa. Kannattaa kokeilla myöskin wrappi kastikkeena.
MUSTIKKAVINAIGRETTE
Kesän ehdoton salaattikastike on tässä ! Vitamiinipitoinen makuelämys on helppo ja nopea valmistaa. Raikas ja kesäinen mustikan maku sopii hyvin erilaisten salaattien kastikkeeksi.
TZATZIKI
Aito kreikkalainen tzatziki syntyy, kun annat jogurtin maustua jääkaapissa muutaman tunnin valkosipulin...
VALKOSIPULI - YRTTIVOI
Tuoreista raaka-ainesta valmistettu maustevoi maistuu taivaallisen hyvälle. Kruunaa niin lihan, kuin kalankin.
AVOKADOTAHNA
Avokadopastan kastike on tässä. Sopii hyvin käytettäväksi myös dippikastikeena sekä levitteenä.
PERSILJA - TARTARKASTIKE
Pirtsakka kastike kalaruokien kaveriksi !
HOLLANDAISEKASTIKE
Vihreät parsat ja hollandaise - kastike. Varma kevään merkki ja niin pehmeän hyvää. Koita kastiketta myöskin kalaruokien sekä benedictin munien kanssa.
HUNAJA - SINAPPI VINAIGRETTE
Kokojyväsinapista tehty ranskalainen hunaja - sinappi vinaigrette sopii hyvin monien salaattien kastikkeeksi. Kotitekoinen kastike on helppo ja nopea valmistaa ja säilyy jääkaapissa useamman päivän.
RAITA
Raita kastike tarjoillaan intialaisten ruokien yhteydessä tasapainottamaan mausteisia ruokia. Ihanan raikas raita valmistetaan tällä kertaa porkkanasta ja kurkusta. Raitaa kannattaa kokeilla myöskin dippikastikkeena perinteisien tilalle.
TULINEN DIPPIKASTIKE
Ihanaa raikkautta ja täydellistä potkua tulisen ja makean ystäville. Sopii käytettäväksi kastikkeena, dippinä...
GUINNESS BBQ KASTIKE
Tämän kastikkeen voit valmistaa hyvin jo etukäteen. Käytä sellaisenaan grilliherkkujen kanssa tai marinoi sillä grilli bravuurisi. Valele kastiketta grilliherkuille grillaamisen aikana täydellisen lopputuloksen aikaansaamiseksi ja nuole sormesi lopussa !
MINTTUINEN CHIMICHURRI
Chimichurri on Argentiinalaista alkuperää. Maasta, jossa pihvit ovat vailla vertaa. Sopii erinomaisesti tarjoiltavaksi grilliherkkujen kanssa.
VEGAANINEN KUUSENKERKKÄPESTO
Kuusenkerkistä ja cashew pähkinöistä tehty vegaaninen kuusenkerkkäpesto valmistuu hetkessä. Kuusenkerkät, ne kirkkaanvihreät kuusen oksien päätyihin kasvavat kerkät ovat kerättävissä vain keväällä. Nauti tästä fantastisesta luonnonantimesta joka kevät !
SRIRACHA DIPPI
Huh, miten tulista ! Tai sitten ei niin. Säätämällä srirachan määrää kastikkeessa saat juuri niin tulista tai vähemmän tulista, kun haluat. Äärettömän yksikertainen valmistaa ja niin hyvää. Parhaimmillaan dippi maistuu grillattujen kanansiipien ja muiden grilliherkkujen kanssa.
AJI VERDE - PERULAINEN KASTIKE
Perulaisen katukeittiön tulinen kastike. Yleensä tarjoillaan grillatun kanan kanssa. Kannattaa kokeilla myös taco-kastikkeena sekä grillattujen tai raakojen kasviksien kanssa dippikastikkeena.
BASILIKAPESTO
Maistuu parhaiten itse tehtynä ! Täydellinen yhdistelmä pastan kanssa. Kokeile myöskin grillattujen sienin täytteenä, uunikalan kanssa tai ripottele uunista tulleen pizzan päälle.
TILLI - JOGURTTIKASTIKE
Tillillä, valkosipulilla ja sinapilla maustettu jogurttikastike valmistuu nopeasti ja toimii niin kastikkeena, kuin dippinäkin.
PUNAJUURIPESTO
Väriä lautaselle ! Tämä upean makuinen ja värinen pesto saa makunsa uunissa paahdetuista punajuurista.
PERSILJA - JOGURTTIKASTIKE
Erittäin simppeli jogurttikastike. Kolmesta raaka-aineesta saat maukkaan kastikkeen niin salaateille, dipattavaksi, kuin myös kalakastikkeeksi.
AASIALAINEN SALAATTIKASTIKE
Seesamiöljystä, hunajasta ja soijakastikkeesta vain 5 minuutissa valmistetun aasialaisen kastikkeen voi tehdä etukäteen maustumaan ja tarjoilla sitten vaikka kaalisalaatin kanssa.
TILLI - MANTELIPESTO
Ihanan raikas vegaaninen pesto. Käytä levitteenä tai mitä vain keksitkään !
KIKHERNE - PORKKANATAHNA
Tämä taivaallisen hyvä porkkanatahna saa makunsa uunissa paahdetuista porkkanoista ja manteleista.
SIVUN ALKUUN
bottom of page