G-04GNWQW4Y1
top of page

KIKHERNE - PORKKANATAHNA

Tämä taivaallisen hyvä porkkanatahna saa makunsa uunissa paahdetuista porkkanoista ja manteleista. Sitruuna piristää kivasti ja raaka valkosipuli toimii niinkuin pitää.

Lisää oliiviöljyä pikkuhiljaa, jotta saat haluamasi koostumuksen.

Loistava vaihtoehto korvaamaan perinteisen humuksen !

Kikherne - porkkanatahna resepti. Tämä taivaallisen hyvä porkkanatahna saa makunsa uunissa paahdetuista porkkanoista ja manteleista. Sitruuna piristää kivasti ja raaka valkosipuli toimii niinkuin pitää. Lisää oliiviöljyä pikkuhiljaa, jotta saat haluamasi koostumuksen. Loistava vaihtoehto korvaamaan perinteisen humuksen !
Aika

60 min.

Annos
AINEKSET :
  • 450 g porkkanoita

  • 50 g kikherneitä

  • 30 g kuorellisia manteleita

  • 1 valkosipulinkynsi

  • 1 rkl sitruunamehua

  • 1/2 - 1 dl oliiviöljyä

  • mustapippuria

  • suolaa

  • hienonnettua persiljaa koristeluun

OHJEET :

Pilko porkkanat kohtalaisen isoiksi paloiksi.

Laita porkkanat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. 

Ripottele päälle oliiviöljyä ja sekoita hyvin.

Paahda porkkanoita uunissa 40 - 50 minuuttia, kunnes ovat pehmenneet ja saaneet hieman väriä pintaan.

Paahda manteleita uunissa 10 min. Sekoita ja käännä puolessa välissä.

Blendaa kaikki ainekset tahnaksi ja koristele persiljalla ennen tarjoilua.

bottom of page