top of page
KIKHERNE - PORKKANATAHNA
Tämä taivaallisen hyvä porkkanatahna saa makunsa uunissa paahdetuista porkkanoista ja manteleista. Sitruuna piristää kivasti ja raaka valkosipuli toimii niinkuin pitää.
Lisää oliiviöljyä pikkuhiljaa, jotta saat haluamasi koostumuksen.
Loistava vaihtoehto korvaamaan perinteisen humuksen !
60 min.
AINEKSET :
450 g porkkanoita
50 g kikherneitä
30 g kuorellisia manteleita
1 valkosipulinkynsi
1 rkl sitruunamehua
1/2 - 1 dl oliiviöljyä
mustapippuria
suolaa
hienonnettua persiljaa koristeluun
OHJEET :
Pilko porkkanat kohtalaisen isoiksi paloiksi.
Laita porkkanat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Ripottele päälle oliiviöljyä ja sekoita hyvin.
Paahda porkkanoita uunissa 40 - 50 minuuttia, kunnes ovat pehmenneet ja saaneet hieman väriä pintaan.
Paahda manteleita uunissa 10 min. Sekoita ja käännä puolessa välissä.
Blendaa kaikki ainekset tahnaksi ja koristele persiljalla ennen tarjoilua.
bottom of page