top of page
KUUSENKERKKÄSIIRAPPI
Namskis ! Maku on niin taivaallinen, että kuusenkerkkien keräämisestä ja siirapin teosta kannattaa tehdä jokavuotinen tapa. Kuusenkerkkäsiirappi säilyy hyvin ainakin vuoden. Muistathan, että kuusenkerkkien poimimiseen tarvitsee aina maanomistajan luvan.
Yli 60 min.
AINEKSET :
2 litraa kuusenkerkkiä
2 litraa vettä
n. 700 g / 8 dl sokeria
OHJEET :
Liota 2 litraa kuusenkerkkiä 2 litrassa vettä yön yli.
Keitä kuusenkerkkiä liotusvedessä 1 tunti.
Siivilöi kerkät ja painele haarukalla kerkistä nesteet pois. Ota neste talteen.
Lisää sokeri nesteeseen ja anna kiehua hiljalleen n. 1.5 tuntia.
Kaada siirappi hyvin pestyihin lasipurkkeihin.
bottom of page