G-04GNWQW4Y1
top of page

KUUSENKERKKÄSIIRAPPI

Namskis ! Maku on niin taivaallinen, että kuusenkerkkien keräämisestä ja siirapin teosta kannattaa tehdä jokavuotinen tapa. Kuusenkerkkäsiirappi säilyy hyvin ainakin vuoden. Muistathan, että kuusenkerkkien poimimiseen tarvitsee aina maanomistajan luvan.

Kuusenkerkkäsiirappi resepti. Namskis ! Maku on niin taivaallinen, että kuusenkerkkien keräämisestä ja siirapin teosta kannattaa tehdä jokavuotinen tapa. Kuusenkerkkäsiirappi säilyy hyvin ainakin vuoden. Muistathan, että kuusenkerkkien poimimiseen tarvitsee aina maanomistajan luvan.
Aika

Yli 60 min.

Annos
AINEKSET :
  • 2 litraa kuusenkerkkiä

  • 2 litraa vettä

  • n. 700 g / 8 dl sokeria

OHJEET :

Liota 2 litraa kuusenkerkkiä 2 litrassa vettä yön yli.

Keitä kuusenkerkkiä liotusvedessä 1 tunti.

Siivilöi kerkät ja painele haarukalla kerkistä nesteet pois. Ota neste talteen.

Lisää sokeri nesteeseen ja anna kiehua hiljalleen n. 1.5 tuntia.

Kaada siirappi hyvin pestyihin lasipurkkeihin.

bottom of page