KANA PHO - KEITTO
Vietnamilainen Pho - keitto on yllättävän helppo valmistaa vaikka ensi näkemältä vaikuttaa muulta. Liemi syntyy, kuin itsestään. Tämän pitkään haudutetun keiton maku on syntisen hyvää ! Käytä kasviksia oman maun mukaan ja mitä nyt kotoa sattuu löytymään. Kaikki käy !
Yli 60 min.
4-6:lle
AINEKSET :
Liemi:
1 kg kanan reisikoipia
3 sipulia leikattuna kahtia
1 kokonaisen valkosipulin kynnet kuorittuna
70 g tuoretta inkivääriä paloiteltuna isoiksi paloiksi
1 kanelitanko
5 tähtianista
5 neilikkaa
5 kokonaista kardemummaa
1 tl mustapippuria kokonaisina
1 rkl fenkolin siemeniä
1 rkl korianterin siemeniä
2.5 litraa vettä
suolaa
Lisukkeet:
nuudelia
paksoita / kiinankaalta
tuoretta pinaattia
kevätsipulinvarsia
herneenversoja
Thai basilikaa
korianteria
kalakastiketta
limen mehua
paahdettua sipulimurskaa
OHJEET :
Paahda kanelitankoa, tähtianista, neilikkaa, kaardemummaa, mustapippuria, fenkolin ja korianterin siemeniä kuumalla pannulla ilman öljyä n. kolmen minuutin verran.
Laita kanan reisikoivet, sipulit ja inkivääri kattilaan. Kaada päälle vesi ja laita kiehumaan.
Lisää paahdetut mausteet kattilaan.
Anna kiehua noin 1 - 1.5 tuntia kannen alla.
Ota kana pois kattilasta ja irrota luut ja liha.
Siivilöi liemi.
Kokoaminen:
Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.
Jaa nuudelit kulhoihin.
Jaa kana kulhoihin.
Kaada päälle kiehuva liemi.
Lisää kasvikset.
Viimeistele annokset kalakastikkeella, limen mehulla, korianterilla ja thai basilikalla ja tarjoile.