G-04GNWQW4Y1
top of page
Kikhernepihvit ja kantarellivoi resepti. Pehmeät ja maukkaat kasvispihvit valmistetaan kikherneistä, porkkanasta ja mausteista. Paista rauhallisesti pannulla, jotta pihvit eivät mene rikki. Tarjoile lämpimänä ja anna syyskauden maustevoin, eli kantarellivoin sulaa jokaiseen suupalaan.

KIKHERNEPIHVIT JA KANTARELLIVOI

Pehmeät ja maukkaat kasvispihvit valmistetaan kikherneistä, porkkanasta ja mausteista. Paista rauhallisesti pannulla, jotta pihvit eivät mene rikki. Tarjoile lämpimänä ja anna syyskauden maustevoin, eli kantarellivoin sulaa jokaiseen suupalaan.

Aika

Yli 60 min.

Annos

2:lle

AINEKSET:

Kikhernepihvit:

 

  • 1 purkki / tölkki kikherneitä

  • 1 valkosipulinkynsi murskattuna

  • 1 porkkana pilkottuna

  • 1 kananmuna

  • 2 tl sitruunamehua

  • 1/2 tl juustokuminaa

  • tuoretta persiljaa iso kourallinen

  • suolaa ja pippuria

  • öljyä paistamiseen

 

Kantarellivoi:

  • 200 g kirnuvoita

  • 150 g kantarelleja

  • 1 valkosipulinkynsi murskattuna

  • 1.5 tl tuoretta timjamia hienonnettuna

  • suolaa ja valkopippuria

  • nokare voita paistamiseen

OHJEET :

Kikhernepihvit:

 

Blendaa kaikki kikhernepihvien ainekset massaksi.

Paista lettupannulla muutama minuutti per puoli kypsiksi. 

Kantarellivoi:

Anna kirnuvoin sulaa huoneenlämmössä pehmeäksi.

Kuullota kantarelleja nokareessa voita pannulla muutama minuutti, kunnes nesteet ovat haihtuneet.

Lisää valkosipuli ja timjami ja kuullota vielä n. minuutti ja anna jäähtyä.

Sekoita kirnuvoi, kantarellit, suola ja pippuri yhteen.

Muotoile massasta kelmuun pötkylä ja laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi.

bottom of page