KIKHERNEPIHVIT JA KANTARELLIVOI
Pehmeät ja maukkaat kasvispihvit valmistetaan kikherneistä, porkkanasta ja mausteista. Paista rauhallisesti pannulla, jotta pihvit eivät mene rikki. Tarjoile lämpimänä ja anna syyskauden maustevoin, eli kantarellivoin sulaa jokaiseen suupalaan.
Yli 60 min.
2:lle
AINEKSET:
Kikhernepihvit:
-
1 purkki / tölkki kikherneitä
-
1 valkosipulinkynsi murskattuna
-
1 porkkana pilkottuna
-
1 kananmuna
-
2 tl sitruunamehua
-
1/2 tl juustokuminaa
-
tuoretta persiljaa iso kourallinen
-
suolaa ja pippuria
-
öljyä paistamiseen
Kantarellivoi:
-
200 g kirnuvoita
-
150 g kantarelleja
-
1 valkosipulinkynsi murskattuna
-
1.5 tl tuoretta timjamia hienonnettuna
-
suolaa ja valkopippuria
-
nokare voita paistamiseen
OHJEET :
Kikhernepihvit:
Blendaa kaikki kikhernepihvien ainekset massaksi.
Paista lettupannulla muutama minuutti per puoli kypsiksi.
Kantarellivoi:
Anna kirnuvoin sulaa huoneenlämmössä pehmeäksi.
Kuullota kantarelleja nokareessa voita pannulla muutama minuutti, kunnes nesteet ovat haihtuneet.
Lisää valkosipuli ja timjami ja kuullota vielä n. minuutti ja anna jäähtyä.
Sekoita kirnuvoi, kantarellit, suola ja pippuri yhteen.
Muotoile massasta kelmuun pötkylä ja laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi.