G-04GNWQW4Y1
top of page

FLAAMILAINEN KAALIPATA

Tämä flaamilainen hutsepot muistuttaa meitä ehkä eniten jonkin sortin kaalipadasta.

Tässä perinteisessä padassa käytetään hyvin monipuolisesti loppusyksyn sesongin kasviksia. 

Niin herkullista !

Avokadopasta
Aika

Yli 60 min.

Annos

4-6:lle

AINEKSET :


  • 400-600 g raakamakkaraa tai kasvismakkaraa


  • 250 g savoijinkaalia pilkottuna

  • 1 sipuli pilkottuna

  • 1 iso porkkana pilkottuna

  • 1 iso nauris pilkottuna

  • 1 purjo siivutettuna

  • 300 g ruusukaalia halkaistuna 4 osaan

  • 300 g perunoita pilkottuna pieniksi

  • 1 laakerinlehti

  • voita paistamiseen

  • suolaa ja pippuria

  • ripaus muskottipähkinää

  • vettä


  • persiljaa koristeluun

OHJEET :

Paista makkaroita voissa isossa kattilassa miedolla lämmöllä. Ota makkarat syrjään.

Lisää kattilaan kaikki kasvikset paitsi perunat ja kuullota n. 10 minuuttia.

Lisää suola, pippuri ja laakerinlehti.

Lisää vettä niin, että juurekset melkein peittyvät ja anna hautua n. 30 minuuttia kannen alla.

Lisää perunat ja anna vielä hautua n. 20-30 minuuttia ilman kantta kunnes perunat ovat kypsät. Lisää vettä tarvittaessa.

Muusaa kasvikset kevyesti (poista laakerinlehti ennen muusausta).

Laita makkarat takaisin kattilaan ja hauduta makkarat lämpimiksi.

Mausta muskottipähkinällä, koristele halutessasi persiljalla ja tarjoile.

bottom of page