G-04GNWQW4Y1
top of page

PARSAA KINKULLA JA HOLLANDAISEKASTIKETTA

Makunystyröitä hivelevä hienostunut hollandaisekastike kruunaa ilmakuivatulla kinkulla käärityt ja uunissa paahdetut vihreät parsat.

Avokadopasta
Aika

30 min.

Annos

2:lle

AINEKSET :
  • parsaa

  • ilmakuivattua kinkkua

  • kananmunia keitettynä

  • persiljaa koristeluun

  • öljyä


Hollandaisekastike:


  • 1 salottisipuli pilkottuna

  • 1/2 dl vettä

  • 1/2 dl valkoviiniä

  • 2 kananmunan keltuaista huoneenlämpöisenä

  • 100 g voita

  • 1 rkl sitruunamehua

  • 5 kokonaista mustapippuria

OHJEET :

Katkaise parsatankojen kuiva tyviosa pois.

Rullaa parsat kinkun viipaleilla.

Laita parsat leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan.

Ripottele päälle öljyä ja paista uunissa 180 asteessa n. 10-15 minuuttia.

Murskaa kananmunat haarukalla.



Kastike:


Anna voin sulaa pehmeäksi.

Laita kattilaan vesi, viini, mustapippurit ja sipuli ja anna kiehua kunnes neste on haihtunut puoleen.

Nosta kattila pois levyltä ja siivilöi sipuli ja pippurit pois.

Sekoita kastikkeen joukkoon kananmunankeltuaiset ja vispaa.

Laita kattila takaisin levylle, mutta älä anna kastikkeen enää kiehua.

Lisää viimeiseksi voi ja sitruunamehu ja vispaa kunnes voi on sulanut kokonaan ja kastike paksuuntunut.

bottom of page