PARSAA KINKULLA JA HOLLANDAISEKASTIKETTA
Makunystyröitä hivelevä hienostunut hollandaisekastike kruunaa ilmakuivatulla kinkulla käärityt ja uunissa paahdetut vihreät parsat.
30 min.
2:lle
AINEKSET :
parsaa
ilmakuivattua kinkkua
kananmunia keitettynä
persiljaa koristeluun
öljyä
Hollandaisekastike:
1 salottisipuli pilkottuna
1/2 dl vettä
1/2 dl valkoviiniä
2 kananmunan keltuaista huoneenlämpöisenä
100 g voita
1 rkl sitruunamehua
5 kokonaista mustapippuria
OHJEET :
Katkaise parsatankojen kuiva tyviosa pois.
Rullaa parsat kinkun viipaleilla.
Laita parsat leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan.
Ripottele päälle öljyä ja paista uunissa 180 asteessa n. 10-15 minuuttia.
Murskaa kananmunat haarukalla.
Kastike:
Anna voin sulaa pehmeäksi.
Laita kattilaan vesi, viini, mustapippurit ja sipuli ja anna kiehua kunnes neste on haihtunut puoleen.
Nosta kattila pois levyltä ja siivilöi sipuli ja pippurit pois.
Sekoita kastikkeen joukkoon kananmunankeltuaiset ja vispaa.
Laita kattila takaisin levylle, mutta älä anna kastikkeen enää kiehua.
Lisää viimeiseksi voi ja sitruunamehu ja vispaa kunnes voi on sulanut kokonaan ja kastike paksuuntunut.