PUNAJUURI - HIRVENLIHAPATA
Punajuuret ja sinihomejuusto tuovat tähän hirvipataan täyteläisen maun. Anna hautua pitkään niin, että punajuuret ja liha ovat suussa sulavan pehmeitä. Maku paranee ajan kanssa.
Yli 60 min.
4:lle
AINEKSET :
-
500-600 g hirvenlihaa kuutiotuna n. 1.5 cm paloiksi
-
1 sipulia hienonnettuna
-
4 valkosipulinkynttä murskattuna
-
400 g punajuurta kuutiotuna pieniksi paloiksi
-
1 laakerinlehti
-
1 tl kuivattua timjamia
-
n. 3-4 dl valmista liha / riistalientä
-
5 kpl katajanmarjoja
-
125 g sinihomejuustoa
-
2 dl smetanaa
-
voita paistamiseen
OHJEET :
Kuumenna uuni 110 asteeseen.
Kuumenna voi pannulla ja paista hirvenliha pienissä erissä ruskeaksi.
Kuullota sipulia voissa padassa n. minuutin parin verran.
Ota pata pois liedeltä ja lisää hirvenliha, punajuuri, valkosipuli, mausteet ja sinihomejuusto.
Lisää liemi niin, että lihat melkein peittyvät.
Hauduta uunissa 110 asteessa ensin n. 1.5 tuntia kannen kanssa ja sitten n. 1.5 tuntia ilman kantta kunnes liha ja punajuuri ovat mehevän pehmeitä. Lisää vettä tarvittaessa.
Lisää lopuksi smetana ja anna hautua vielä n. 20-30 minuuttia.