top of page
FLAAMILAINEN LIHAPATA
Perinteinen lihapata tummassa belgialaisessa luostarioluessa haudutettuna. Tarjoillaan ranskalaisten perunoiden ja majoneesin kanssa. Maku vaan paranee ja syventyy uudelleen lämmittäessä. Vinkki: varaa ehdottomasti luostariolutta myös maisteluun !
Yli 60 min.
4:lle
AINEKSET :
-
500 g naudan patalihaa paloiteltuna
-
2 sipulia hienonnettuna
-
1 rkl sinappia
-
1 laakerinlehti
-
1 kokonainen neilikka
-
2 palaa vaaleaa leipää / maalaisleipää
-
3 dl tummaa Belgialaista luostariolutta (Chimay, Leffe...)
-
2 oksaa tuoretta timjamia / 1 tl kuivattua timjamia
-
pippuria ja suolaa
-
voita paistamiseen
OHJEET :
Ruskista naudan pataliha pannulla voissa pienissä erissä ja ruskista vielä sipuli lopuksi.
Laita sipuli ja pataliha pataan.
Lisää sinappi, mausteet, olut ja revi leipä pieniksi paloiksi pataan.
Paista uunissa 125 asteessa 2-3 tuntia kunnes liha on suussa sulavan pehmeää.
Tarjoile ranskalaisten ja majoneesin kera.
bottom of page