FLAAMILAINEN KAALIPATA
Tämä flaamilainen hutsepot muistuttaa meitä ehkä eniten jonkin sortin kaalipadasta.
Tässä perinteisessä padassa käytetään hyvin monipuolisesti loppusyksyn sesongin kasviksia.
Niin herkullista !
Yli 60 min.
4-6:lle
AINEKSET :
400-600 g raakamakkaraa tai kasvismakkaraa
250 g savoijinkaalia pilkottuna
1 sipuli pilkottuna
1 iso porkkana pilkottuna
1 iso nauris pilkottuna
1 purjo siivutettuna
300 g ruusukaalia halkaistuna 4 osaan
300 g perunoita pilkottuna pieniksi
1 laakerinlehti
voita paistamiseen
suolaa ja pippuria
ripaus muskottipähkinää
vettä
persiljaa koristeluun
OHJEET :
Paista makkaroita voissa isossa kattilassa miedolla lämmöllä. Ota makkarat syrjään.
Lisää kattilaan kaikki kasvikset paitsi perunat ja kuullota n. 10 minuuttia.
Lisää suola, pippuri ja laakerinlehti.
Lisää vettä niin, että juurekset melkein peittyvät ja anna hautua n. 30 minuuttia kannen alla.
Lisää perunat ja anna vielä hautua n. 20-30 minuuttia ilman kantta kunnes perunat ovat kypsät. Lisää vettä tarvittaessa.
Muusaa kasvikset kevyesti (poista laakerinlehti ennen muusausta).
Laita makkarat takaisin kattilaan ja hauduta makkarat lämpimiksi.
Mausta muskottipähkinällä, koristele halutessasi persiljalla ja tarjoile.