HAVAIJIN LIHAPULLAT
Ihanan raikas tuulahdus havaijilaisella twistillä. Ananas maustaa ihanasti ja vie makumatkalle tropiikkiin. Tarjoile lihapullat havaijilaisittain, eli riisin ja makaronin kanssa.
30 min.
4:lle
AINEKSET :
Lihapullat:
400 g jauhelihaa (esim. sika-nauta)
1/2 tl sipulijauhetta
1/2 tl valkosipulijauhetta
1/2 tl inkiväärijauhetta
öljyä paistamiseen
Kastike:
1 punainen paprika pilkottuna
1 vihreä paprika pilkottuna
1 sipuli pilkottuna
1 purkki ananasrenkaita pilkottuna (älä kaada mehua pois)
1 ananaspurkin mehu
1 rkl maissitärkkelystä
1 rkl soijakastiketta
pippuria
vettä
OHJEET :
Sekoita sipulijauhe, valkosipulijauhe ja inkiväärijauhe jauhelihaan ja vaivaa jauhelihataikina.
Pyörittele taikinasta lihapullia.
Paista lihapullia öljyssä pannulla muutama minuutti, kunnes lihapullat ovat ruskistuneet.
Nosta lihapullat hetkeksi syrjään.
Lisää pannulle sipuli ja paprikat ja kuullota n. 2 minuuttia.
Sekoita ananasmehu, maissitärkkelys ja soijakastike yhteen ja lisää vettä niin, että saat yhteensä 2.5 dl kastiketta.
Lisää kastike pannulle, mausta pippurilla ja anna kiehahtaa.
Lisää lihapullat takaisin pannulle ja lisää ananaspalat.
Anna kiehua n. 5-10 minuuttia kunnes lihapullat ovat kypsiä.
Tarjoile esimerkiksi riisin ja makaronin kanssa.