INTIALAINEN KEEMA MATAR
Intialainen Keema matar tarkoittaa jauhettua lihaa ja herneitä. Valmistaminen vaatii vähän paremmin varustetun maustekaapin, mutta makumatka Intiaan on taattu.
Laita mausteet valmiiksi omiin ryhmiin ja rupea vasta sitten kokkailemaan.
Ruoka valmistuu sen jälkeen yllättävän nopeasti eli n. 20 minuutissa !
Tarjoile raita - kastikkeen ja naan-leivän kanssa.
35 min.
4:lle
AINEKSET :
400 g karitsan / lampaan jauhelihaa
200 g tomaattimurskaa
2 dl pakasteherneitä
1 sipuli hienonnettuna
2 valkosipulin kynttä murskattuna
1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
Mausteryhmä 1.
2 tl kuminansiemeniä
4 kokonaista neilikkaa
1 kanelitanko
4 kokonaista mustaa pippuria
2 laakerinlehteä
Mausteryhmä 2.
1 rkl jauhettua korianteria
1 tl paprika jauhetta tai chili jauhetta
1 tl kurkuma jauhetta
1/4 tl jauhettua kardemummaa
suolaa
öljyä paistamiseen
OHJEET :
Kuumenna öljy pannulla ja lisää mausteryhmä 1, eli kuminansiemenet, neilikat, kanelitanko, musta pippurit ja laakerinlehdet. Sekoita mausteita kunnes siemenet alkavat poksua.
Lisää sipuli, valkosipuli ja inkivääri ja kuullota pari minuuttia.
Lisää tomaattimurska, suola sekä mausteryhmä 2, eli jauhettu korianteri, paprika/chili jauhe, kurkuma ja jauhettu kardemumma ja anna kiehahtaa.
Lisää jauheliha ja anna kiehua miedolla lämmöllä n. 10 minuuttia kunnes jauheliha on kypsä. Lisää vettä tarvittaessa.
Lisää herneet ja anna vielä kiehua pari minuuttia.
Tarjoile raita-kastikkeen ja naan-leivän kanssa.