JAUHELIHALLA TÄYTETYT PURJORULLAT JA PURJO - SINAPPIKASTIKE
Nyt purjoa pöytään ! Täytä purjorullat jauhelihamassalla ja anna paistua uunissa kypsiksi. Tee sillä aikaa kaveriksi todella herkullinen purjo - sinappikastike. Tarjoile keitettyjen perunoiden kanssa.
60 min.
4:lle
AINEKSET :
Purjorullat:
3 isoa purjoa
400 g sika-nauta jauhelihaa
n. 2 dl purjosilppua
1 kananmuna
2 tl provence maustetta
suolaa ja pippuria
öljyä paistamiseen
persiljaa koristeluun
Kastike:
n. 2 dl purjosilppua
1 valkosipulinkynsi murskattuna
2 dl kuohukermaa
1 tl dijon-sinappia
1 tl täysjyväsinappia
suolaa ja pippuria
öljyä paistamiseen
OHJEET :
Purjorullat:
Leikkaa 1:stä purjosta 4 pötkylää.
Työnnä purjojen sisimmät lehdet ulos ja pilko ne silpuiksi (noin puolet menee jauhelihan sekaan ja puolet kastikkeeseen).
Kuullota purjosilppua ja valkosipulia öljyssä pannulla pari minuuttia ja anna jäähtyä.
Sekoita jauheliha, purjosilppu, kananmuna ja mausteet keskenään.
Täytä purjot jauhelihamassalla.
Paista 175 asteessa n. 30 min.
Koristele persiljalla juuri ennen tarjoilua.
Kastike:
Kuullota purjosilppua ja valkosipulia kattilassa öljyssä muutama minuutti.
Lisää kerma, suola, pippuri ja sinapit.
Anna kiehua hiljalleen noin 5 -10 minuuttia kunnes kastike on hieman paksuuntunut.