THAIMAALAINEN LIHAPATA eli MOO HONG
Thaimaalaisen isoäidin keittiöstä saatu resepti. Tätä herkkua et turistiravintoloista löydä. Anna hautua pitkään uunissa kunnes liha oikeen repeytyy. Takuulla aromirikasta, suussa sulavaa ja vie sinut hetkeksi Aasian lämpöön.
Yli 60 min.
4:lle
AINEKSET :
-
800 g porsaan kasleria pilkottuna
-
2 sipulia hienonnettuna
-
8-10 valkosipulinkynttä murskattuna
-
2 rkl soijakastiketta
-
2 rkl makeaa tummaa soijakastiketta
-
2 rkl osterikastiketta
-
3 kpl tähtianista
-
1 kpl kanelitanko
-
1 tl mustapippuria
-
n. 4 dl vettä
-
öljyä paistamiseen
-
nokare voita
-
tuoretta korianteria
-
kevätsipulia
-
lime
OHJEET :
Kuumenna voi pannulla ja ruskista liha pienissä erissä kauniin ruskeiksi. Ota syrjään.
Kuumenna padassa öljy ja voi ja kuullota sipulia ja valkosipulia noin minuutin ajan.
Lisää tähtianis, kanelintanko ja mustapippuri ja anna paahtua pari minuuttia.
Lisää paistetut lihapalat, soijakastike, makea soijakastike ja osterikastike ja sekoita hyvin.
Lisää vesi ja hauduta uunissa 125 asteessa n. 2-3 tuntia. Lisää vettä tarvittaessa.
Koristele tuoreella korianterilla, kevätsipulilla ja limellä.
Tarjoile riisin kanssa.