G-04GNWQW4Y1
top of page

MISO - APPELSIINILOHI

Misolla, inkiväärillä ja hunajalla maustettu appelsiinilohi on hurmaavan aurinkoinen piristys. 

Voit käyttää niin veriappelsiineja, kuin tavallisiakin appelsiineja.

Miso - appelsiinilohi resepti. Misolla, inkiväärillä ja hunajalla maustettu appelsiinilohi on hurmaavan aurinkoinen piristys. Voit käyttää niin veriappelsiineja, kuin tavallisiakin appelsiineja.
Valmistusaika

50 min.

Annokset

4:lle

AINEKSET:
  • n. 400 - 500 g lohta

  • 2-3 appelsiinia

 

Marinadi:

 

  • 1 rkl misotahnaa

  • 1 rkl soijakastiketta

  • 1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna

  • 1 rkl hunajaa

  • 2 valkosipulinkynttä murskattuna

 

OHJEET :

Sekoita kaikki marinadin ainekset yhteen.

Leikkaa lohifileestä 2-3 cm paksuisia paloja. Leikkaa palojen keskelle viilto nahkaan saakka ja taita nahkapuolet vastakkain. Kiinnitä tikuilla.

Kaada marinadi lohipalojen päälle. Hiero se hyvin joka puolelle ja anna marinoitua huoneen lämmössä n. 20 minuuttia.

Siivuta appelsiinit ja lado ne leivinpaperilla vuoratun vuoan pohjalle.

Nosta lohipalat appelsiinien päälle uunivuokaan ja laita vielä pienet appelsiininviipaleet lohipalojen päälle.

Paista uunissa 200 asteessa n. 15 minuuttia.

bottom of page