MISO - APPELSIINILOHI
Misolla, inkiväärillä ja hunajalla maustettu appelsiinilohi on hurmaavan aurinkoinen piristys.
Voit käyttää niin veriappelsiineja, kuin tavallisiakin appelsiineja.
50 min.
4:lle
AINEKSET:
-
n. 400 - 500 g lohta
-
2-3 appelsiinia
Marinadi:
-
1 rkl misotahnaa
-
1 rkl soijakastiketta
-
1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
-
1 rkl hunajaa
-
2 valkosipulinkynttä murskattuna
OHJEET :
Sekoita kaikki marinadin ainekset yhteen.
Leikkaa lohifileestä 2-3 cm paksuisia paloja. Leikkaa palojen keskelle viilto nahkaan saakka ja taita nahkapuolet vastakkain. Kiinnitä tikuilla.
Kaada marinadi lohipalojen päälle. Hiero se hyvin joka puolelle ja anna marinoitua huoneen lämmössä n. 20 minuuttia.
Siivuta appelsiinit ja lado ne leivinpaperilla vuoratun vuoan pohjalle.
Nosta lohipalat appelsiinien päälle uunivuokaan ja laita vielä pienet appelsiininviipaleet lohipalojen päälle.
Paista uunissa 200 asteessa n. 15 minuuttia.