MONGOLIAN HÄRKÄÄ
Silkkisen pehmeä, rikkaassa ja suolaisessa kiinalaisessa ruskeassa kastikkeessa valmistettu Mongolian härkä on meille kiinalaisissa ravintoloista tuttu.
Valmistuu käden käänteessä myös itse tehtynä !
30-45 min.
2:lle
AINEKSET :
-
250 g naudan ulkofileetä ohueksi siivutettuna
-
2 valkosipulin kynttä murskattuna
-
2 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
-
kevätsipulia pilkottuna
-
1 rkl soijakastiketta
-
2 tl osterikastiketta
-
1/2 tl tummaa soijakastiketta (tamari)
-
1/4 tl seesamiöljyä
-
öljyä paistamiseen
-
valkopippuria
marinointi:
-
1 tl maissitärkkelystä
-
1 rkl vettä
-
1 tl mirin kastiketta
OHJEET :
Marinoi lihaa marinadissa n. 30 minuuttia huoneen lämmössä.
Sekoita soijakastike, osterikastike, tumma soijakastike, seesamiöljy ja valkopippuri keskenään.
Kuullota pannulla valkosipulia ja inkivääriä öljyssä minuutin verran.
Lisää liha ja paista melkein kypsäksi.
Lisää kastikeseos, kevätsipulit ja paista vielä minuutti pari.