G-04GNWQW4Y1
top of page
Mongolian härkää resepti. Silkkisen pehmeä, rikkaassa ja suolaisessa kiinalaisessa ruskeassa kastikkeessa valmistettu Mongolian härkä on meille kiinalaisissa ravintoloista tuttu. Valmistuu käden käänteessä myös itse tehtynä !

MONGOLIAN HÄRKÄÄ

Silkkisen pehmeä, rikkaassa ja suolaisessa kiinalaisessa ruskeassa kastikkeessa valmistettu Mongolian härkä on meille kiinalaisissa ravintoloista tuttu.

Valmistuu käden käänteessä myös itse tehtynä !

Aika

30-45 min.

Annos

2:lle

AINEKSET :
  • 250 g naudan ulkofileetä ohueksi siivutettuna

  • 2 valkosipulin kynttä murskattuna

  • 2 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna

  • kevätsipulia pilkottuna

  • 1 rkl soijakastiketta 

  • 2 tl osterikastiketta

  • 1/2 tl tummaa soijakastiketta (tamari)

  • 1/4 tl seesamiöljyä

  • öljyä paistamiseen 

  • valkopippuria

marinointi: 

 

  • 1 tl maissitärkkelystä

  • 1 rkl vettä

  • 1 tl mirin kastiketta

OHJEET :

Marinoi lihaa marinadissa n. 30 minuuttia huoneen lämmössä.

Sekoita soijakastike, osterikastike, tumma soijakastike, seesamiöljy ja valkopippuri keskenään.

Kuullota pannulla valkosipulia ja inkivääriä öljyssä minuutin verran.

Lisää liha ja paista melkein kypsäksi.

Lisää kastikeseos, kevätsipulit ja paista vielä minuutti pari.

bottom of page