MOSKOVAN SIENIPATA
Niin täyteläistä ! Pata saa makunsa sinihomejuustosta ja suolakurkuista. Perinteisesti pataan käytetään lihaa, mutta tämä pata on täydellistä myös sienien kanssa tehtynä.
60 min.
4:lle
AINEKSET :
-
600 g sieniä pilkottuina (tässä käytimme portobelloja, ruskeita ja valkoisia herkkusieniä, mutta voit käyttää myös tatteja tai mitä vain on saatavilla)
-
4 salottisipulia hienonnettuna
-
3 valkosipulinkynttä murskattuna
-
3 venäläistä suolakurkkua pilkottuna pieniksi
-
2 rkl hunajaa
-
100 g sinihomejuustoa murennettuna
-
2 dl smetanaa
-
1 kasvisliemikuutio tai 1.5 rkl kasvisfondia
-
1 tl paprikajauhetta
-
1/2 tl cayennepippuria (jos et tykkää tulisesta, niin jätä pois)
-
1/2 tl mustapippuria
-
voita tai öljyä paistamiseen
-
suolaa
-
vettä tarvittaessa
OHJEET :
Lämmitä uuni 125 asteeseen.
Kuullota salottisipuleita voissa padassa n. minuutin verran.
Lisää sienet ja valkosipuli ja paista vielä muutama minuutti ja ota pata liedeltä pois.
Lisää sinihomejuusto, smetana, kasvisliemikuutio/fondia, suolakurkku, hunaja ja mausteet ja tarvittaessa vettä niin, että kaikki ainekset melkein peittyvät.
Hauduta uunissa 125 asteessa n. 45 minuuttia ilman kantta.