G-04GNWQW4Y1
top of page
Moskovan sienipata resepti. Niin täyteläistä ! Pata saa makunsa sinihomejuustosta ja suolakurkuista. Perinteisesti pataan käytetään lihaa, mutta tämä pata on täydellistä myös sienien kanssa tehtynä. 

MOSKOVAN SIENIPATA

Niin täyteläistä ! Pata saa makunsa sinihomejuustosta ja suolakurkuista. Perinteisesti pataan käytetään lihaa, mutta tämä pata on täydellistä myös sienien kanssa tehtynä. 

Aika

60 min.

Annos

4:lle

AINEKSET :
  • 600 g sieniä pilkottuina (tässä käytimme portobelloja, ruskeita ja valkoisia herkkusieniä, mutta voit käyttää myös tatteja tai mitä vain on saatavilla)

  • 4 salottisipulia hienonnettuna

  • 3 valkosipulinkynttä murskattuna

  • 3 venäläistä suolakurkkua pilkottuna pieniksi

  • 2 rkl hunajaa

  • 100 g sinihomejuustoa murennettuna

  • 2 dl smetanaa

  • 1 kasvisliemikuutio tai 1.5 rkl kasvisfondia 

  • 1 tl paprikajauhetta

  • 1/2 tl cayennepippuria (jos et tykkää tulisesta, niin jätä pois)

  • 1/2 tl mustapippuria

  • voita tai öljyä paistamiseen

  • suolaa

  • vettä tarvittaessa

OHJEET :

Lämmitä uuni 125 asteeseen.

Kuullota salottisipuleita voissa padassa n. minuutin verran. 

Lisää sienet ja valkosipuli ja paista vielä muutama minuutti ja ota pata liedeltä pois.

Lisää sinihomejuusto, smetana, kasvisliemikuutio/fondia, suolakurkku, hunaja ja mausteet ja tarvittaessa vettä niin, että kaikki ainekset melkein peittyvät.

Hauduta uunissa 125 asteessa n. 45 minuuttia ilman kantta.

bottom of page