PAD THAI TOFULLA
Tämä kasvis Pad Thai, eli paistetut nuudelit herkkusienillä ja tofulla on paljon terveellisempi versio originaalista. Kasvikset: kesäkurpitsa, porkkana ja paprika antavat upean värin, maun ja koostumuksen tähän annokseen. Käyttämällä tamaria maustamiseen saat tästä vegaani version.
Kokeile ja ylläty !
30-60 min.
3-4:lle
AINEKSET :
-
50 g nuudeleita
-
200 g tofua
-
1 pieni kesäkurpitsa
-
1 porkkana
-
1 punainen paprika suikaloituna
-
250 g ruskeita herkkusieniä viipaloituna
-
4 kevätsipulia pilkottuna
-
1 - 3 punainen chili (voi jättää pois)
-
3-4 valkosipulinkynttä murskattuna
-
2-3 rkl soijakastiketta / tamari, eli tummaa soijakastiketta
-
1 rkl seesamiöljyä
-
oliiviöljyä
-
maapähkinöitä murskattuna
-
seesaminsiemeniä
-
limen mehua
-
korianteria
OHJEET :
Suikaloi kesäkurpitsa ja porkkana juustohöylällä tai spiraalileikkurilla.
Valmista nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.
Paista tofu ja herkkusienet oliiviöljyssä wokkipannulla ja ota syrjään.
Lisää seesamiöljy, valkosipuli, chili ja paprika ja paista noin minuutti.
Lisää porkkana, kesäkurpitsa ja soijakastike ja paista pari minuuttia.
Lisää nuudelit, kevätsipuli, tofu, herkkusienet ja limen mehu ja paista vielä minuutti pari.
Koristele maapähkinöillä, seesaminsiemenillä ja korianterilla.