PARSAA JA HOLLANDAISEKASTIKE
Kevään varma merkki on, kun tuoreet parsat saapuvat kauppoihin. Tarjoile parsat makunystyröitä hivelevän hollandaisekastikkeen ja kananmunien kera.
30 min.
2:lle
AINEKSET :
-
parsaa
-
kananmunia keitettynä
-
persiljaa koristeluun
Kastike:
-
1 salottisipuli pilkottuna
-
1/2 dl vettä
-
1/2 dl valkoviiniä
-
2 kananmunan keltuaista huoneenlämpöisenä
-
100 g voita
-
1 rkl sitruunamehua
-
5 kokonaista mustapippuria
OHJEET :
Katkaise parsatankojen kuiva tyviosa pois.
Höyrytä / keitä parsoja muutama minuutti.
Murskaa kananmunat haarukalla.
Kastike:
Anna voin sulaa pehmeäksi.
Laita kattilaan vesi, viini, mustapippurit ja sipuli ja anna kiehua kunnes neste on haihtunut puoleen.
Nosta kattila pois levyltä ja siivilöi sipuli ja mustapippuri pois.
Sekoita kastikkeen joukkoon kananmunankeltuaiset ja vispaa.
Laita kattila takaisin levylle, mutta älä anna kastikkeen enää kiehua.
Lisää viimeiseksi voi ja sitruunamehu ja vispaa kunnes voi on sulanut kokonaan ja kastike paksuuntunut.