G-04GNWQW4Y1
top of page
Parsaa ja hollandaisekastike resepti. Kevään varma merkki on, kun tuoreet parsat saapuvat kauppoihin. Tarjoile parsat makunystyröitä hivelevän hollandaisekastikkeen ja kananmunien kera.

PARSAA JA HOLLANDAISEKASTIKE

Kevään varma merkki on, kun tuoreet parsat saapuvat kauppoihin. Tarjoile parsat makunystyröitä hivelevän hollandaisekastikkeen ja kananmunien kera.

Aika

30 min.

Annos

2:lle

AINEKSET :
  • parsaa

  • kananmunia keitettynä

  • persiljaa koristeluun

Kastike:

 

  • 1 salottisipuli pilkottuna

  • 1/2 dl vettä

  • 1/2 dl valkoviiniä

  • 2 kananmunan keltuaista huoneenlämpöisenä

  • 100 g voita

  • 1 rkl sitruunamehua

  • 5 kokonaista mustapippuria

OHJEET :

Katkaise parsatankojen kuiva tyviosa pois.

Höyrytä / keitä parsoja muutama minuutti.

Murskaa kananmunat haarukalla.

 

Kastike:

 

Anna voin sulaa pehmeäksi.

Laita kattilaan vesi, viini, mustapippurit ja sipuli ja anna kiehua kunnes neste on haihtunut puoleen.

Nosta kattila pois levyltä ja siivilöi sipuli ja mustapippuri pois. 

Sekoita kastikkeen joukkoon kananmunankeltuaiset ja vispaa. 

Laita kattila takaisin levylle, mutta älä anna kastikkeen enää kiehua. 

Lisää viimeiseksi voi ja sitruunamehu ja vispaa kunnes voi on sulanut kokonaan ja kastike paksuuntunut.

bottom of page