PARSARISOTTO
Kevään ihanin ruoka parsarisotto on tässä. Paahda ensin pinjansiemenet kauniin ruskeiksi ja hauduta riisi kasvisliemessä hiljalleen. Anna makujen maustua yhteen rakkaudella. Ripottele päälle tuoretta parmesaanijuustoa ja nauti kuivan valkoviinin kanssa !
30 min.
2:lle
AINEKSET:
-
1.5 dl risottoriisiä
-
100 g tuoretta vihreää parsaa
-
1 salottisipuli
-
2 valkosipulinkynttä
-
1 dl kuivaa valkoviiniä
-
4 dl valmista kasvislientä
-
1 tl sitruunankuorta raastettuna
-
2 rkl pinjansiemeniä
-
parmesaanijuustoa
-
voita paistamiseen
OHJEET :
Leikkaa parsoista puumainen tyviosa pois ja paloittele tangot.
Paahda pinjasiemeniä kuumalla pannulla ilman öljyä kauniin ruskeaksi ja ota syrjään.
Kuumenna voi pannulla ja kuullota salottisipulia, valkosipulia ja sitruunankuorta n. minuutin verran.
Lisää riisi, suola ja pippuri ja anna maustua vielä n. minuutti.
Lisää valkoviini ja anna kiehua kunnes valkoviini on melkein kuivunut.
Lisää kasvislientä aina vähän kerralla välillä sekoittaen.
Lisää valmistuksen loppuvaiheessa paloiteltu parsa ja anna kypsyä vielä noin 5 minuuttia, kunnes riisi on pakkauksen ohjeen mukaan valmis.
Koristele annos paahdetuilla pinjansiemenillä ja parmesaanijuustolla.