SAVUSTETUT AHVENET
JA KANTARELLIVOI
Upea syyskauden maustevoi, eli kantarellivoi maustaa nämä ihanasti tuoreella timjamilla, rosmariinilla ja sitruunalla täytetyt ahvenet. Ripottele vielä suolaa päälle savustamisen jälkeen ja anna kantarellivoin sulaa jokaiseen suupalaan.
Yli 60 min.
3-4:lle
AINEKSET:
-
2 kokonaista ahventa perkattuna
-
1 sitruuna viipaloituna
-
2 oksaa tuoretta rosmariinia
-
4 oksaa tuoretta timjamia
-
merisuolaa
-
oliiviöljyä
Kantarellivoi:
-
200 g kirnuvoita
-
150 g kantarelleja
-
1 valkosipulinkynsi murskattuna
-
1.5 tl tuoretta timjamia hienonnettuna
-
suolaa ja valkopippuria
-
nokare voita paistamiseen
OHJEET :
Pese ja kuivaa peratut ahvenet.
Täytä vatsaontelo sitruunalla, timjamilla ja rosmariinilla ja ripottele suolaa päälle.
Ripottele suolaa myös kalan päälle ja anna maustua huoneenlämmössä n. 20 minuuttia.
Lorauta vähän oliiviöljyä kalan päälle juuri ennen savustamista.
Savusta n. 15-30 minuuttia. Pienemmät ahvenet 15 minuuttia, isommat maksimissaan 30 minuuttia.
Kantarellivoi:
Anna kirnuvoin sulaa huoneenlämmössä pehmeäksi.
Kuullota kantarelleja nokareessa voita pannulla muutama minuutti, kunnes nesteet ovat haihtuneet.
Lisää valkosipuli ja timjami ja kuullota vielä n. minuutti ja anna jäähtyä.
Sekoita kirnuvoi, kantarellit, suola ja pippuri yhteen.
Muotoile massasta kelmuun pötkylä ja laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi.