SINISIMPUKAT VALKOVIINISSÄ
Originaali resepti simpukoille valkoviinissä. Tuoreita sinisimpukoita ei joka kaupassa ole myynnissä ympäri vuoden, joten kannattaa napata mukaan, kun on saatavilla. Valkoviinistä valmistettu liemi hurmaa maullaan ja annoksen kruunaa omatekoinen kastike johon myös ranskalaiset dipataan.
25 min.
1-2:lle
AINEKSET:
simpukat:
-
1 kg simpukoita
-
2 sipulia leikattuna puolirenkaiksi
-
2 sellerinvartta pilkottuna
-
1 purjon valkoinen osa pilkottuna
-
2 valkosipulinkynttä murskattuna
-
2 dl valkoviiniä
-
pippuria ja suolaa
-
voita tai öljyä paistamiseen
kastike:
-
6 rkl majoneesia
-
2 rkl sinappia
-
2 rkl kuivaa valkoviinia
ranskalaisia
OHJEET :
Simpukat:
Pese simpukat hyvin juoksevan veden alla.
Kuullota isolla wokkipannulla sipulia, valkosipulia, purjoa ja selleriä voissa tai öljyssä muutama minuutti.
Lisää hyvin pestyt sinisimpukat, valkoviini, pippuri ja suola.
Anna kiehua ja sekoita välillä muutama minuutti, kunnes kaikki simpukat ovat kauniisti avautuneet.
Mikäli jokin simpukka ei ole avautunut, niin heitä se pois.
Ranskalaiset:
Valmista ranskalaiset pakkauksen ohjeen mukaan.
Kastike:
Sekoita kaikki ainekset keskenään.