G-04GNWQW4Y1
top of page
Thaimaalainen lohi limekastikkeessa resepti. Tulinen chili tuo kivasti potkua tähän lime sitruunasta, kalaliemestä, kalakastikkeesta  ja ruunsaasta määrästä valkosipulia valmistettuun Thaimaan kävijöille taatusti tuttuun kastikkeeseen. Helppo ja nopea tehdä myös täällä kotisuomessa.

THAIMAALAINEN LOHI
LIMEKASTIKKEESSA

Tulinen chili tuo kivasti potkua tähän lime sitruunasta, kalaliemestä, kalakastikkeesta  ja ruunsaasta määrästä valkosipulia valmistettuun Thaimaan kävijöille taatusti tuttuun kastikkeeseen. Helppo ja nopea tehdä myös täällä kotisuomessa.

Aika

30 min.

Annos

3:lle

AINEKSET:
  • n. 450 g lohta, kirjolohta tai nieriää

  • vihreää parsaa nipullinen

  • varsisellerin lehtiä ja hentoja varsia

  • lime sitruunan siivuja koristeluun

 

Kastike:

 

  • 1 dl valmista kalalientä

  • 1 1/2 rkl ruokosokeria

  • 8 valkosipulinkynsiä pilkottuna pieneksi

  • 4 rkl limen mehua

  • 3 rkl kalakastiketta (esmes. Santa Marian fish sauce)

  • 1-2 chiliä pilkottuna pieneksi

  • 2 rkl tuoretta korianteria hienonnettuna

OHJEET :

Leikkaa kala annospaloiksi ja höyrytä kypsäksi n. 5-10 minuuttia.

Katkaise parsojen kuiva tyviosa pois ja höyrytä vihreitä tankoparsoja muutama minuutti.

 

Kastike:

 

Kiehauta kalaliemi kattilassa sokerin kanssa, kunnes sokeri on kokonaan sulanut.

Ota kastike pois liedeltä ja lisää valkosipuli, lime sitruunan mehu, kalakastike ja chili ja sekoita hyvin.

Lisää lopuksi korianteri kastikkeeseen.

 

Kokoaminen:

 

Laita lautaselle varsisellerin lehtiä ja hentoja varsia.

Laita kala ja parsat sellerin päälle.

Koristele kalapalat lime sitruunan siivuilla.

Lorauta kastike annoksen päälle.

bottom of page