THAIMAALAINEN LOHI
LIMEKASTIKKEESSA
Tulinen chili tuo kivasti potkua tähän lime sitruunasta, kalaliemestä, kalakastikkeesta ja ruunsaasta määrästä valkosipulia valmistettuun Thaimaan kävijöille taatusti tuttuun kastikkeeseen. Helppo ja nopea tehdä myös täällä kotisuomessa.
30 min.
3:lle
AINEKSET:
-
n. 450 g lohta, kirjolohta tai nieriää
-
vihreää parsaa nipullinen
-
varsisellerin lehtiä ja hentoja varsia
-
lime sitruunan siivuja koristeluun
Kastike:
-
1 dl valmista kalalientä
-
1 1/2 rkl ruokosokeria
-
8 valkosipulinkynsiä pilkottuna pieneksi
-
4 rkl limen mehua
-
3 rkl kalakastiketta (esmes. Santa Marian fish sauce)
-
1-2 chiliä pilkottuna pieneksi
-
2 rkl tuoretta korianteria hienonnettuna
OHJEET :
Leikkaa kala annospaloiksi ja höyrytä kypsäksi n. 5-10 minuuttia.
Katkaise parsojen kuiva tyviosa pois ja höyrytä vihreitä tankoparsoja muutama minuutti.
Kastike:
Kiehauta kalaliemi kattilassa sokerin kanssa, kunnes sokeri on kokonaan sulanut.
Ota kastike pois liedeltä ja lisää valkosipuli, lime sitruunan mehu, kalakastike ja chili ja sekoita hyvin.
Lisää lopuksi korianteri kastikkeeseen.
Kokoaminen:
Laita lautaselle varsisellerin lehtiä ja hentoja varsia.
Laita kala ja parsat sellerin päälle.
Koristele kalapalat lime sitruunan siivuilla.
Lorauta kastike annoksen päälle.