KIKHERHERNETOFU JA TULINEN DIPPIKASTIKE
Tämä burmalainen tofu valmistetaan kikhernejauhoista keittämällä. Todella miellyttävä ja kiinteä rakenne ja sopii käytettäväksi minkä kanssa vain ! Paista pinnat rapeaksi ja dippaile tuliseen kastikkeeseen, A vot !
Yli 60 min.
AINEKSET:
Kikhernetofu :
3 dl kikhernejauhoja
1 rkl oliiviöljyä
1/2 tl valkosipulijauhetta
1/2 tl kurkumaa
1/4 tl juustokuminaa
1/2 tl suolaa
6 dl vettä
Tulinen dippikastike :
4 rkl sriracha kastiketta
2 valkosipulinkynttä
2 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
2 rkl limen mehua
1.5 rkl vaahterasiirappia
1 rkl vettä
OHJEET:
Kikhernetofu:
Vispaa jauhot, mausteet, oliiviöljy ja puolet ( 3 dl ) vedestä keskenään.
Kiehauta loput ( 3 dl ) vedestä kattilassa ja lisää kikhernetaikina vispaten sekaan.
Säädä hellan lämpöä miedommalle lämmölle ja jatka keittämistä vajaa 10 minuuttia koko ajan sekoittaen. Ole tarkkana, että taikina varmasti kiehuu koko keittämisen ajan, jotta tofusta tulee tarpeeksi kiinteää.
Kaada kikhernetaikina levinpaperilla vuorattuun vuokaan ja anna jäähtyä huoneen lämpöiseksi.
Laita jääkaappiin kylmettymään n. tunnin ajaksi.
Kuutioi jähmettynyt kikhernetaikina leikkuulaudalla tofukuutioiksi.
Tulinen dippikastike :
Blendaa kaikki ainekset yhteen ja tarjoile.