G-04GNWQW4Y1
top of page

MONGOLIAN HÄRKÄPAPUTOFUA

Silkkisen pehmeä, rikkaassa ja suolaisessa kiinalaisessa ruskeassa kastikkeessa valmistettu Mongolian härkä on meille kiinalaisissa ravintoloista tuttu. Ja kun meikäläistenkin pelloilla härkää kasvaa ihan papujenkin muodossa, niin miksipä ei tälläinen tofu versio. Toimii !

Aika

30 - 45 min.

Annos

2:lle

AINEKSET:

  • 250 g härkäpaputofua

  • 2 valkosipulin kynttä murskattuna

  • 2 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna

  • kevätsipulia pilkottuna

  • 1 rkl soijakastiketta

  • 2 tl osterikastiketta ( jos tekee kasvisversion, niin 2 tl makeaa soijakastiketta, eli ketjap manis)

  • 1/2 tl tummaa soijakastiketta (tamari)

  • 1/4 tl seesamiöljyä

  • öljyä paistamiseen

  • valkopippuria

marinointi:


  • 1 tl maissitärkkelystä

  • 1 rkl vettä

  • 1 tl mirin kastiketta

OHJEET:

Marinoi tofua marinadissa n. 30 minuuttia huoneen lämmössä.

Sekoita soijakastike, osterikastike/makea soijakastike, tumma soijakastike, seesamiöljy ja valkopippuri keskenään.

Kuullota pannulla valkosipulia ja inkivääriä öljyssä minuutin verran.

Lisää tofu ja paista melkein kypsäksi.

Lisää kastikeseos, kevätsipulit ja paista vielä minuutti pari.

bottom of page