MONGOLIAN HÄRKÄPAPUTOFUA
Silkkisen pehmeä, rikkaassa ja suolaisessa kiinalaisessa ruskeassa kastikkeessa valmistettu Mongolian härkä on meille kiinalaisissa ravintoloista tuttu. Ja kun meikäläistenkin pelloilla härkää kasvaa ihan papujenkin muodossa, niin miksipä ei tälläinen tofu versio. Toimii !
30 - 45 min.
2:lle
AINEKSET:
250 g härkäpaputofua
2 valkosipulin kynttä murskattuna
2 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
kevätsipulia pilkottuna
1 rkl soijakastiketta
2 tl osterikastiketta ( jos tekee kasvisversion, niin 2 tl makeaa soijakastiketta, eli ketjap manis)
1/2 tl tummaa soijakastiketta (tamari)
1/4 tl seesamiöljyä
öljyä paistamiseen
valkopippuria
marinointi:
1 tl maissitärkkelystä
1 rkl vettä
1 tl mirin kastiketta
OHJEET:
Marinoi tofua marinadissa n. 30 minuuttia huoneen lämmössä.
Sekoita soijakastike, osterikastike/makea soijakastike, tumma soijakastike, seesamiöljy ja valkopippuri keskenään.
Kuullota pannulla valkosipulia ja inkivääriä öljyssä minuutin verran.
Lisää tofu ja paista melkein kypsäksi.
Lisää kastikeseos, kevätsipulit ja paista vielä minuutti pari.