TOFU KATSU CURRYKASTIKKEELLA
Kasvisversio suositusta japanilaisesta katsusta, eli paneroidusta lihaleikkeestä. Tofua tässä ei perinteistä poiketen paisteta kokonaisena, vaan leikataan kuutioiksi ja paistetaan rapeaksi joka puolelta. Dippaa ihanaan omenaiseen curry kastikkeeseen ja tarjoile riisin kanssa.
40 min.
2:lle
AINEKSET:
Tofu katsu:
280 g kikhernetofua
n. 50 g pankojauhoja
1 kananmuna kevyesti vispattuna
öljyä paistamiseen
Currykastike :
1 sipuli pilkottuna
1 valkosipulin kynsi murskattuna
1 porkkana raastettuna
1 omena raastettuna (esim. granny smith)
2 tl curryjauhetta
1 tl soijakastiketta
1/2 rkl miso tahnaa
1 dl lämmintä vettä
OHJEET:
Tofu katsu:
Leikkaa tofu kuutioiksi.
Pyöritä tofukuutiot ensin kananmunassa ja sitten pankojauhossa.
Paista pannulla öljyässä n. 1.5 - 2 minuuttia per puoli, kunnes pinta on kauniin ruskea.
Currykastike:
Kuullota sipuli pannulla öljyssä n. 5 minuuttia.
Lisää valkosipuli ja kuullota vielä minuutti.
Lisää omena, porkkana ja curryjauhe ja anna hautua noin 4 minuuttia.
Sekoita soijakastike, miso tahna ja lämmin vesi keskenään ja lisää seos pannulle.
Anna kiehua n. 5 minuuttia.
Blendaa kastike sauvasekoittimella.