KURPITSARISOTTO
Risotto saa upean makunsa uunissa paahdetusta kurpitsasta ja timjamista. Koristele parmesaani juustolla ennen tarjoilua.
40 min.
2:lle
AINEKSET :
-
250 g kurpitsaa, kuorittuna ja pilkottuna
-
1.5 dl risottoriisiä (n. 180 g)
-
1 valkosipulinkynsi murskattuna
-
1 salottisipuli hienonnettuna
-
4-5 dl valmista kasvislientä
-
2 rkl parmesaani juustoraastetta
-
2 tl öljyä
-
4 oksaa tuoretta timjamia / sitruunatimjamia
-
suolaa ja pippuria
-
voita paistamiseen
OHJEET :
Laita kurpitsat kulhoon ja lisää 2 tl öljyä, suolaa ja pippuria sekä sitruunatimjami / timjami ja sekoita hyvin.
Kaada seos uunipellille leivinpaperin päälle ja paahda uunissa 180 asteessa n. 20 minuuttia.
Tee sillä välin risotto.
Kuullota sipulia ja valkosipulia pannulla voin kanssa n. minuutin verran.
Lisää riisi ja kuullota vielä pari minuuttia. Lisää lientä aina vähän kerrallaan välillä sekoittaen. Keittele miedolla lämmöllä kunnes riisi on pakkauksen ohjeen mukaan valmis. n. 15-20 minuuttia.
Sekoita paahdetut kurpitsat riisin kanssa.
Irrota myös paahdetun timjamin lehdet ja laita ne riisin ja kurpitsan sekaan.
Tarjoile parmesaani juuston kanssa.